Vol vertrouwen zwanger, volgens eigen intuïtie bevallen, op zachte manier herstellen.                    Je kindje veilig en geborgen , dicht tegen je aan.

Workshop geboorteplan schrijven

Wanneer je (opnieuw) zwanger bent, weet je vaak heel goed wat je wel en niet wilt. Het is goed om je wensen en verwachtingen te bespreken met degenen die bij je bevalling aanwezig zullen zijn. Een goed geboorteplan helpt jou om zelfverzekerd de bevalling tegemoet te gaan. Daarnaast zorgt het er voor dat je zorgverleners op de hoogte zijn van hoe jij wilt dat ze met jou omgaan en wat jouw wensen zijn. Maar wat is nou een goed geboorteplan? 

Aan de hand van de '10 Geboortewensen' (Brun Kuipers, MSc/RN, De Geboortespecialist) gaan we aan de slag met het schrijven van een geboorteplan waarin jouw centraal staat waar jij tijdens je bevalling behoefte aan hebt en op welke manier jij je veilig en vertrouwd genoeg voelt om op eigen kracht en intuïtie je kindje te baren. Met behulp van B.R.A.I.N.S. bespreken we hoe je je wensen op een goede manier kunt communiceren met je zorgverleners en de mensen om je heen. Door de combinatie van deze twee methoden kom je op een eenvoudige manier tot een zeer effectief geboorteplan. Hiermee heb jij duidelijk voor ogen wat je nodig hebt, is dit voor je zorgverleners in een oogopslag bekend en houd je daardoor zelf de regie over je bevalling. 

Tijdens de workshop krijg je op unieke wijze handvaten om tot een geboorteplan te komen dat werkt! Om genoeg aandacht te kunnen besteden aan vragen en de persoonlijke situaties van de groep, werk ik met kleine groepen van maximaal 6 aanstaande moeders en eventueel hun partners. In de agenda staat een overzicht van geplande data waarop je je kunt inschrijven via het contactformulier.

De unieke methode die tijdens deze workshop wordt gebruikt is zowel geschikt voor stellen die hun eerste kindje verwachten als ouders die eerder een bevalling hebben meegemaakt.