Vol vertrouwen zwanger, volgens eigen intuïtie bevallen, op zachte manier herstellen.                    Je kindje veilig en geborgen , dicht tegen je aan.

Groepscursus voorbereiden op de bevalling

Tijdens deze cursus gaan we met een groep van maximaal vijf aanstaande moeders en eventueel hun partner gedurende drie keer twee uur aan de slag met het voorbereiden op de bevalling. Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we hoe een natuurlijke bevalling verloopt en kunnen de cursisten hun ideeën hierover uitwisselen. In de tweede bijeenkomst bespreken we hoe je aan de hand van het 'Meadiarium, het meest persoonlijke geboorteplan' een geboorteplan kunt opstellen en hoe je dit op een effectieve manier kunt communiceren met de mensen om je heen. Het geboorteplan bespreken we individueel tijdens een korte (eventueel telefonische) follow-up van ongeveer 15-30 minuten. De derde bijeenkomst staat in het teken van ergonomisch dragen en borstvoeding.

Natuurlijk is er tijdens iedere bijeenkomst de ruimte om al je vragen te stellen. Ik vind het belangrijk dat je geboorteplan een persoonlijk document wordt en daarom kan er altijd op jouw persoonlijke situatie worden ingegaan. Dat is ook de reden waarom ik kies voor een kleine groep; er is dan meer ruimte voor persoonlijke inbreng. 

De cursus gaat regelmatig van start en gaat door bij minimaal drie deelnemers. Aanmelden kan via het contactformulier op de website. Wanneer je de cursus graag met een groepje zwangere vriendinnen volgt, kunnen we buiten de geplande data om een cursus speciaal voor jullie plannen. 

Bellen