Vol vertrouwen zwanger, volgens eigen intuïtie bevallen, op zachte manier herstellen.                    Je kindje veilig en geborgen , dicht tegen je aan.

Groepscursus voorbereiden op de bevalling

Tijdens deze cursus gaan we met een groep van maximaal vijf aanstaande moeders even eventueel hun partner gedurende drie keer twee uur aan de slag met het voorbereiden op de bevalling. Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we hoe een natuurlijke bevalling verloopt en kunnen de cursisten hun ideeën hierover uitwisselen. In de tweede bijeenkomst bespreken we hoe je een geboorteplan kunt opstellen en hoe je dit op een effectieve manier kunt communiceren met de mensen om je heen. We maken een opzetje en thuis kun je je geboorteplan verder uitwerken. De laatste bijeenkomst staat in het teken van jullie eigen geboorteplan. We bespreken de vragen en besteden opnieuw aandacht aan het onder de aandacht brengen van je geboorteplan zodat je zelf de regie over je bevalling houdt.

Natuurlijk is er tijdens iedere bijeenkomst de ruimte om al je vragen te stellen. Ik vind het belangrijk dat je geboorteplan een persoonlijk document wordt en daarom kan er altijd op jouw persoonlijke situatie worden ingegaan. Dat is ook de reden waarom ik kies voor een kleine groep; er is dan meer ruimte voor persoonlijke inbreng. 

De cursus gaat regelmatig van start en gaat door bij minimaal drie deelnemers. Aanmelden kan via het contactformulier op de website. Wanneer je de cursus graag met een groepje zwangere vriendinnen volgt, kunnen we buiten de geplande data om een cursus speciaal voor jullie plannen.