Vol vertrouwen zwanger, volgens eigen intuïtie bevallen, op zachte manier herstellen.                    Je kindje veilig en geborgen , dicht tegen je aan.

Verlies in de zwangerschap

Wanneer het ergste wat je kunt bedenken werkelijkheid wordt en je je kindje -hoe pril of vergevorderd je zwangerschap ook is- verliest, breekt er een tijd vol van intense en heftige emoties aan. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om op je eigen manier te rouwen en daarbij in verbinding blijft met je partner en eventueel je andere kinderen. Wanneer je verlies heel pril is en je midden in dit rouwproces zit, of wanneer het je nu niet lukt om te rouwen, is er goede gespecialiseerde ondersteuning mogelijk. 

Van januari tot juni 2020 ben ik in opleiding bij miskraambegeleiding Nederland. Vanaf januari kun je daarom bij mij terecht voor goede begeleiding bij het leren leven met je verlies en het verweven van je verlies in je leven. Tijdens dit traject gaan we samen aan de slag met een bewezen effectief 5-stappenplan wat jullie helpt om dit verlies in jullie leven te verweven. Dit traject is verspreid over twee dagdelen, eventueel op dezelfde dag, of over meerdere afspraken van circa 1,5 uur.
Een aantal weken na onze laatste ontmoeting hebben we een afspraak om alles nog eens na te bespreken en te kijken hoe het nu met jullie gaat. In tussentijd ben ik bereikbaar wanneer je vragen hebt of even iets kwijt wilt. Laat je niet afschrikken door de term 'miskraambegeleiding', ook bij stilgeboorte kun je voor deze bijzondere begeleiding bij mij terecht.

Wanneer je verlies al langer geleden is en je klachten ervaart die je linkt aan (de periode rond) het verlies van je baby, is er sprake van een trauma waarbij de oorsprong ligt in het proces van moeder worden. Werd je gesteund en voelde je je gedragen toen je jullie baby verloor, of reageerde jouw omgeving juist helemaal niet begripvol op wat jullie is overkomen? Lukte het je om te rouwen en je gevoelens te doorleven waarna je, op je eigen tijd, leerde leven met jullie grote verlies, of heb je het rouwproces (on)bewust overgeslagen en je emoties weggestopt? 
Vooral wanneer je omgeving je niet gaf wat jij nodig had of wanneer je het rouwen (on)bewust hebt overgeslagen, is het mogelijk dat je na verloop van tijd lichamelijke, sociaal emotionele of psychische klachten ontwikkeld. Wanneer je de klachten die je nu ervaart in verband brengt met het verliezen van je baby, hoe pril of vergevorderd je zwangerschap ook was, is het herstelgesprek een heel zachte manier om van je trauma te herstellen. Naast het herstelgesprek om het trauma te verwerken, geef ik je desgewenst adviezen over het vinden van mooie werkvormen of specialistische begeleiding bij het leren leven met jullie grote verlies.


E-mailen
Bellen
Instagram